A cukrászda kialakításával, dizájnjával egy családias, békés, meghitt hangulatot kívántunk létrehozni, ahol kellemes zene és "nagymamás sütik" várják a vendégeket - magyarázta Kemenes Edith, a cég alapítója. A helyen az olyan hagyományos sütemények mellett, mint a zserbó és az almáspite, az itthon modernebbnek számító termékek is megjelennek, mint egyebek közt a macaron, a sajttorta, vagy a gyümölcsös mousse.

Emellett melegétel-választékkal is találkozhatnak a vendégek: a könnyű fogásokban és a napi és heti menükben a magyaros ízvilág köszön vissza.

A Kemenes Cukrászda és bisztró a nyolc éve alapított családi vállalkozás harmadik egysége lesz. A társaság 2012 júliusára a Lipóti Pékség kizárólagos cukrásztermék beszállítója lett. Első önálló egységét 2015-ben nyitotta meg Biatorbágyon, két évre rá pedig már Budapest I. kerületében, az Attila úton adták át a második egységüket. A harmadik, Vámház körúti cukrászda munkálatai 2019 elején kezdődtek, az egység létrehozását a cég teljes egészében saját forrásból valósította meg. A megvalósításban a tulajdonosok nagyon "szigorúak" voltak, az első két egységben már bevált "Kemenes-jegyeket" képviseli, amely a bensőségességről szól - hívta fel a figyelmet az alapító a márkaépítés céljaira.

A Kemenes márka története egy óriási próbatétellel indult: Edith az ötvenes éveiben, a gazdasági válság idején szembesült azzal, hogy korábbi kereskedelmi vállalkozása tönkrement. Ezután döntött úgy, hogy korábbi hobbija, a sütés-főzés terén próbálja ki magát, majd később lányai is csatlakoztak a céghez. Az 5 fős létszámmal indult társaság mostanra 75 embert foglalkoztató kisvállalkozássá vált.

A Kemenes Cukrász Manufaktúra Kft. a 2018-as évet 980,25 millió forintos árbevétellel zárta, amely közel 70 millióval magasabb, mint a 2017-es hasonló adat, és majdnem a duplája a 2015. évinek. A vállalkozás 236 millió forintos adózás előtti eredménnyel zárt tavaly, amely mintegy 40 millióval haladta meg az előző évit.

A tervek szerint a Vámház körúti egység mellett még egy kisebb cukrászdát nyitnak majd 2019-ben, a XII. kerületi Böszörményi úton.