Új üzleteket nyit az Aldi

A soron következő egységet Nagykanizsa kapta, az idén pedig még lesz több új bolt.
Csernátony Csaba, 2016. november 3. csütörtök, 10:30
Fotó: Napi.hu

Folytatja a terjeszkedést az Aldi: csütörtökön - november 3-án - nyílik meg a legújabb magyarországi egység - írja a Mindenár.hu élelmiszerár-összehasonlító oldal.

Az új Aldi Nagykanizsán, a 61-es út közelében, a Dózsa György út 146-ban található. Az üzlet a legtöbb Aldira jellemző nyitvatartási idővel működik, hétköznap és szombaton reggel 7-től este 9-ig, vasárnap pedig reggel 8-tól este 6-ig lesz nyitva.

A jelenleg több mint 110 üzletből álló hálózattal rendelkező boltlánc még a nyáron jelezte, hogy az idén várhatóan 7 üzletet nyit, tehát még 6 bolt nyitására lehet számítani az év végéig. Cikkünk megjelenése után az Aldi jelezte, hogy bár augusztusban még 7 üzlet nyitása szerepelt az idei tervekben, a most átadotz nagykanizsaival együtt összesen 6 üzlet nyílik meg december végéig. Több alkalommal kérdeztük az Aldit, hogy pontosan hol lesznek az új üzletek, ám erre nem kaptunk választ, mondván: a nyitás időpontját számos tényező befolyásolhatja.

A többi boltlánc sem tétlenkedik: a Lidl szeptemberben nyitott új üzletet a Budapest VIII. kerületében, a Hungária körúton, emellett - többek között - Újbudán, a Fehérvári út és a Galambóc utca sarkán is lesz egysége, ha megkapja hozzá az engedélyeket. A Penny Market augusztus végén adta át legújabb üzletét a XIII. kerületi Véső utcában, a Spar pedig legutóbb Szombathelyen avatott új üzletet.

Ha tetszett a cikk, a Bukszát szeretheti a Facebookon is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

fazakasl, 2016.11.03 17:42

@Kotkodus: Ez NEM kormányszintű probléma, hanem a piac diktálta lehetőségek.
Ha a Lázár fivéreknek jó az, ami ott van, akkor ne csodálkozzanak, ha a német Aldi és Lidl ennyire simán leveri őket, mint vak a poharat. A szabadverseny és a kereskedelmi lehetőségek tárháza már csak alapból ilyen ebben az országban.
Horvátországban viszont NEM SOK külföldi céget látni, mert ott olyan az össznemzeti hozzáállás szinte minden tekintetben - nekik elsődleges a hazai!
Bár van itt-ott néhány Spar, Lidl, Tesco és CBA, ámde a fő dominánsuk inkább saját hazai üzlethálózatuk -
(Merkator, Tommy, Centar, Konzum, stb.)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

fazakasl, 2016.11.03 17:29

Azt írja a beharangozó az index-en - "Tovább terjeszkedik a diszkont."
Nos - MÁR itt a legelején végleg le kell szegezni - az ALDI NEM DISZKONT!
Mint ahogyan a LIdl sem az!
Ameddig egy áruházban csaknem minden ugyanannyiba kerül, mint a környékbeli konkurenciánál, vagy a más, teljesen hasonló profillal bíró üzletekkel, addig EGYÁLTALÁN nem lehet diszkontnak nevezni!
Akkor lenne valóban diszkont, ha csaknem MINDEN árujának ára a felébe, vagy közel harmadába kerülne, mint a többiekéi!
Ámde ameddig csak 1-2 forintosak a "nagy eltérések", a diszkont szó eszükbe se jusson!
Amikor én a Lisner nevezetű ruszlis halat 69 vagy 49 forintokért veszem meg (van belőle mexikói, tejszínes, tormakrémes, mustáros, paradicsomos, zöldfűszeres és borsos) - s amely termék a Tescóban és az Auchanban egyaránt 299 Ft -
Nos - valójában AZ AZ IGAZI DISZKONT, ahol ilyen ár-eltérések vannak!!

Egyszer régen (1982-ben) Bécsben benéztem egy kis élelmiszer-üzletbe a Maria-hilferen - s ott a 3 dl-es dobozos Zipfer sör kereken 12 schillingbe került.
Aztán kinn a vösendorfi Shopping City Süd-ben ugyanaz a Zipfer sör csupán 4,90-be -
Én már akkor simán megértettem, mi is valójában a "diszkont" kifejezés valódi lényege!
A hazaiak viszont egyszerűen nem értik, avagy valamiért NEM IS IGAZÁN AKARJÁK érteni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Kotkodus, 2016.11.03 16:39

és a "nemzeti" cba nem gyarapszik új üzletekkel?

a cba üzleteket kényszerül bezárni miközben a nyugati multik terjeszkednek? nem elég hatékonyak annak ellenére, hogy még kevesebb bért is fizetnek a MAGYAR alkalmazottaknak?

úgy tűnik a "nemzetnek" mégis az az érdeke, hogy alacsonyabb hatékonyság és alacsonyabb bérek mellett dolgozzanak MAGYAROK ezrei... vajon akkor a "nemzet" a MAGYAROK érdekeit tartja szem előtt vagy csak a sajátját?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html