Új vezér a Heineken Hungáriánál

Oladele Ajayi, a Heineken cég nigériai leányvállalatának értékesítési igazgatója lett a magyar cég vezérigazgatója - közölte a Heineken Hungária Zrt. szerdán.
MTI-Eco, 2010. szeptember 1. szerda, 15:23
Fotó:

Elődje, Michiel Egeler a Heineken kelet-közép-európai régiós igazgatójaként folytatja munkáját.

Oladele Ajayi Nagy-Britanniában végezte egyetemi tanulmányait, ahol 1984-ben vegyészmérnöki diplomát és 1988-ban műszaki mérnöki doktorátust szerzett. 1989-ben került a Heineken csoporthoz gyakornokként, majd egyre magasabb pozíciókat töltött be.

A közleményben Oladele Ajayi, a Heineken Hungária vezérigazgatója hangsúlyozta: célja, hogy folytassa a vállalat piaci részesedésének növekedését a magyar sörpiacon.

A világ harmadik számú söripari csoportja, a holland Heineken az első félévről 695 millió eurós adózott eredményt jelentett, 42 százalékkal többet a tavalyi első félévi 489 millió eurónál. A forgalma 5,2 százalékkal 7,52 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 7,147 milliárdhoz képest.

Az első félévben 86,4 millió hektoliter sört adott el a csoport, ez 11 százalékkal több a tavalyi első félévi 78 milliónál.

A Heineken magyar részlege, a soproni székhelyű Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. 4-5 százalékos árbevétel-növekedésre számít idén a tavalyi, 1 százaléknál kisebb bővülés után.

A Heineken Hungária adózott eredménye tavaly 3 milliárd forint volt, 20 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az exportja 7,7 százalékkal 150 ezer hektoliterre nőtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK