Új vezérigazgató a Zsolnay élén

Hunyadi Bálint korábbi gazdasági igazgatót nevezték ki a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójának, megbízatása ez év végéig szól - adta hírül az Új Dunántúli Napló és a Pécsi Napilap kedden.
MTI-Eco, 2012. július 24. kedd, 09:19
Fotó: Napi.hu

Az Új Dunántúli Napló felidézte, hogy a cégnek a nyilvánosság kizárásával tartott hétfői tisztújító közgyűlését azért kellett összehívni, mert a korábbi vezérigazgató, Péterné Marosy Katalin a közelmúltban lemondott tisztségéről.

A Pécsi Napilap internetes portál arról is írt, hogy az igazgatótanács megüresedett posztjait három ügyvéd, Turi Attila, Tunyoghy Szabolcs és Kovács Miklós foglalhatja el, a felügyelőbizottság elnöke pedig a Pécsi Tudományegyetem új természettudományi kutatóközpontjának projektvezetője, Sárkány Béla lett.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere az Új Dunántúli naplónak azt mondta: az új vezetők feladata, hogy biztosítsák a cég stabil működését, állami kézbe kerülését, illetve befektetői érdeklődés esetén az értékesítését.

A Közgép Zrt. július elején jelentette be, hogy jelképesen egy forintért visszaadná Pécsnek a Manufaktúra-Befektető Kft.-n keresztül a Zsolnayban birtokolt kisebbségi részvénycsomagját, mert úgy látja: ellehetetlenült a manufaktúra üzleti stratégiájának megvalósítása. Egyúttal jelezte, nem kéri vissza azt a 400 millió forintot, amelyet saját forrásaiból a gyár megmentésére fordított.

A Közgép akkor úgy ítélte meg, hogy porcelánmanufaktúra a vártnál is súlyosabb helyzetben van: tavaly története egyik legnehezebb évét zárta, nettó árbevétele 2010-hez képest több mint negyedével, csaknem 300 millió forinttal csökkent, és 282 millió forint veszteséget szenvedett el.

A pécsi önkormányzat közgyűlése jóváhagyta a 49 százalékos tulajdonrész visszavásárlását, egyben arra kérte a polgármestert és a városi vagyonkezelő vezérigazgatóját, hogy a cég további működése érdekében készítsék elő az állami szerepvállalás jogi formáját, illetve újabb befektetői pályázat kiírását.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2012.07.24 11:35

Ez szép!Szóval levadászunk olyan cégeket akik veszteségesek,de egyébként lenne benne potenciál.Megvesszük őket bagóért,majd amikor rájövünk hogy a képességünket,pénztárcánkat is meghaladja a cég talpra állítása,visszaadjuk az államnak.Mindezt úgy intézve hogy a veszteségünk legyen kifizetve.Hát így a hülye is tudna vállalkozni ......
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html