A 45 éves szakember feladata a vállalati üzletágban aktív bank magyarországi tevékenységének további fejlesztése. A poszton Kozma Andrást váltotta, a 47 éves szakember nyolc év után távozott a banktól.

Windheuser (képünkön) 1988 óta áll a Commerzbank alkalmazásában. Miután banki üzemgazdász diplomát szerzett, különböző pozíciókat töltött be a Commerzbank AG hitelezési területén, többek között az erfurti területi fiók hitelezési osztályának, majd az észak-német vállalati üzletág regionális hitelezési vezetője volt.

Majd 2007-től a Commerzbank AG lakossági ügyfél szegmensének kockázati és hitelügyletekért felelős vezetője volt, mielőtt 2010-ben a Cash Management & International Business terület globális vezetőjeként visszatért a Commerzbank AG Mittelstandsbank elnevezésű szervezeti egységéhez. Klaus Windheuser 2013 júniusa óta a Financial Engineering területet vezette, mely a középvállalati szektornak nyújtott strukturált hitelekért, valamint a globális export- és a kereskedelem-finanszírozási ügyletekért felelt.

Sven Gohlke, a Commerzbank Mittelstandsbank európai regionális igazgatója és a magyarországi Commerzbank Zrt. felügyelőbizottságának elnöke szerint az anyabank a jövőben is fontos piacnak tekinti Magyarországot, folytatja a megkezdett növekedési stratégiát.