A poszton Tanja Vainiot váltja, akit az ABB cseh leányvállalatának ügyvezető igazgatójává neveztek ki.

Taira-Julia Lammi 1997 óta dolgozik az ABB-nél. Ez idő alatt számos felső vezetői pozíciót töltött be a minőségirányítás, az üzletvitel-fejlesztés, valamint az ellátási lánc- és projektmenedzsment területén. Szakmai pályafutása főbb mérföldkövei az ABB-nél: minőségügyi menedzser, projektmenedzser és projektfelelős, majd egy k+f csoportot vezetett.

Pályafutása legeredményesebb időszakának azt a hét évet tekinti, amely során csoportvezetői minőségében a belső tanácsadó csoport szerepét betöltő Internal Consulting Group munkájában vett részt Finnországban és a Csehországban.

Elődjéhez hasonlóan Taira-Julia Lammi is Finnországból származik. MSc diplomáját a finnországi Tamperei Műszaki Egyetem mérnöki szakán szerezte. A finn mellett angolul, spanyolul, svédül és németül is beszél.

Az ABB a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. A csoport a világ csaknem száz országában van jelen, és mintegy 135 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A magyar leányt 1991-ben alapították.