Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szakember 1991-ben gyakornokként kezdte karrierjét a cég svájci központjában. Első magyarországi megbízatását 1992-ben kapta: előbb a szerencsi gyár, majd a teljes magyar Nestlé kontrollerévé vált. Innen szerződtették az új-zélandi leányvállalathoz pénzügyi és kontrollingvezetőnek, és hasonló pozíciót foglalt el azután, hogy - Sydney-t útba ejtve - visszatért Magyarországra. Ezután hat éven át felelt a Nestlé pénzügyeiért a Fülöp-szigeteken, majd Lausanne-ba költözött a Nestlé Purina Petcare Europe pénzügyi és kontrolling-igazgatójaként.

2014-ben a Nestlé európai pénzügyi és kontrolling-igazgatói posztjára kérték fel. Ebben a pozícióban részt vett a vállalatcsoport Európát, Közel-Keletet és Észak-Afrikát egybefogó regionális szervezeti egységének (EMENA) létrehozásában, a Froneri vegyesvállalat megalapításában, a Nestlé Professional üzletág integrációjában, valamint a Nestlé EMENA régió 2020-ig szóló stratégiájának kidolgozásában - közölte a cég. (A Nestlé megszabadulhat csokoládé-üzletágának egy részétől.)

"Különösen izgalmassá teszi a kihívást, hogy több mint húsz év után én lehetek az első magyar vezető ebben a pozícióban" - mondta a Nestlé Hungária Kft. új ügyvezetője, akit a vállalatcsoportnál nem megszokott módon, pénzügyi háttérrel választottak ki.

"Jelentős társadalmi átalakulás zajlik és az olyan kihívásokra, mint az elöregedő társadalom, a helytelen táplálkozási minták és a korai elhízás, csak a kiterjedt K+F infrastruktúrával rendelkező, fenntartható módon működő cégek tudnak majd érdemi választ adni" - hangsúlyozta Noszek Péter, aki kiemelt feladatának tekinti, hogy a magyar élelmiszeripar vezető szereplőjeként a Nestlé Hungária ne csupán a hazai fogyasztókért zajló küzdelemben legyen képes helytállni, hanem a fokozódó globális versenyben is.