BUX
40021

Új vezető az UniCredit Banknál

Március 1-jével új általános vezérigazgató-helyettes és igazgatósági tag kezdi meg munkáját az UniCredit Banknál, Marco Iannaccone személyében - adta hírül a pénzintézet.

Napi.hu, 2016. március 2. szerda, 11:53

A kinevezéssel a magyar bank is igazodik a csoportnál meglévő általános vezetői struktúrához, melyet az idén - a csoportban utolsóként - a magyar és az osztrák leányvállalatnál is bevezettek.

Az új vezető az általános vezérigazgató-helyettesi feladatai mellett a lakossági és kisvállalati, valamint a vállalati, befektetési banki és privát banki területek mellett a Global Banking Services divízió, a jogi, továbbá a márkamenedzsment és kommunikáció szakterületek napi, operatív irányításáért felelős.

Iannaccone 1993-ban szerzett BA diplomát az Università degli Studi di Venezia egyetemen, 2003-ban pedig MBA fokozatot a Clemson Egyetemen. Szakmai karrierjét tanácsadóként kezdte a KPMG-nél, majd az Andersen Consultingnál folytatta. Ezt követően 1999-2002 között a Deutsche Bank különféle divízióinál tett szert széles körű tapasztalatokra, ottani munkásságát a privátbanki és üzleti terület vezetőjeként fejezte be.

A szakember az UniCredithez 2002-ben csatlakozott, dolgozott többek között az üzletfejlesztési, stratégiatervezési és privátbanki területen, majd pénzügyi vezetőként és az igazgatóság elnökhelyetteseként a Pekao Banknál. Budapestre a törökországi Yapı Kreditől érkezik, ahol vezérigazgató-helyetteseként és pénzügyi vezetőként (cfo) látott el felső vezetői feladatokat.