José Matthijsse 2000-ben csatlakozott a Heinekenhez Hollandiában, Magyarországra érkezése előtt négy évig Haitin volt a Heineken helyi érdekeltségének első számú vezetője. A magyarországi leányvállalat új vezetője folytatni kívánja azokat a kezdeményezéseket, amelyek segítik a magyarországi beszállítókat, és elkötelezett a helyi közösségek segítése iránt - tették hozzá.

José Matthijsse, a korábbi vezérigazgatót, Joris Huijsmanst váltja, aki 2014 óta vezette a vállalatot.

A zrt. a nemzetközi Heineken csoport magyar leányvállalataként tevékenykedik Magyarországon. A cég két sörgyárában, a közel 120 éves Soproni Sörgyárban és Martfűn állítja elő termékeit, a magyarországi mellett külföldre is. A Heineken Hungária az országban a második, anyacége a világon a harmadik legnagyobb sörgyártó vállalat.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a zrt. a 2014-es lezárt üzleti évben 50,7 milliárd forint nettó árbevételre tett szert, ami 1,25 milliárd forinttal haladta meg a cég 2013-as árbevételét. A zrt. adózás után 224,8 millió forint veszteséggel zárt, miközben 2013-ban az adózás utáni eredménye 406 millió forint volt.