Új vezetőt igazolt az MFB

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. új vezetővel erősítette csapatát: az Erste Banktól érkező Tenke Gábor termékfejlesztési igazgatóként a bank finanszírozási termékeinek fejlesztését irányítja - adta hírül az állami bank.
Domokos László, 2018. május 28. hétfő, 09:24
Fotó: Napi.hu

Tenke Gábor közgazdász banki szakember, több mint 20 éves pénzintézeti tapasztalattal rendelkezik nagyvállalati, kkv és lakossági üzleti területeken. Pályafutását a Raiffeisen Bankban kezdte, majd a Westdeutche Landesbank magyarországi leánybankjánál belföldi- és nemzetközi cash management rendszerek bevezetéséért volt felelős.

Az Erste Bankhoz 2005-ben csatlakozott, ahol kezdetben a mikrovállalati termékfejlesztési osztályt vezette, majd a bank mikrovállalati üzletágának igazgatója lett. 2011-től mikrovállalati és lakossági termékfejlesztési igazgató, a bankcsoport aktív- és passzív termékeiért felelt. A terület vezetőjeként fontos szerepe volt többek között a lakossági hitelezés újraindításában, valamint a Citibank lakossági üzletágának megvásárlásával kapcsolatos termék-, rendszer- és szervezeti integrációban. Emellett az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár igazgatótanácsának elnöki tisztségét töltötte be 2017-ig.

Tenke 2018. május 22-től vezeti az MFB-nél az Üzletirányítási igazgatóság termékfejlesztési osztályát.

Fotó forrása: Erste Bank

HOZZÁSZÓLÁSOK