Új világ kezdődik a bankokban

Október 29-én lép hatályba a 263/2016-as kormányrendelet, ami az egyszerűsített bankváltási folyamatokat szabályozza. A bankokkal és a Magyar Bankszövetséggel történt egyeztetéseket követően a Giro Zrt. vezetősége úgy döntött, hogy a cég egy bankváltások lebonyolítását támogató szolgáltatást indít, aminek a használata megkönnyíti a bankok számára a rendeletben előírtak betartását.
Napi.hu, 2016. október 28. péntek, 15:38
Fotó: Napi.hu

Ennek eredménye, hogy a rendelet hatályba lépése előtt egy nappal a Giro Zrt. elindítja a bankok közreműködésével kifejlesztett GiroBankváltás szolgáltatását, ami a szolgáltatáshoz csatlakozó bankoknak és takarékszövetkezeteknek nyújt hatékony támogatást az egyszerűsített fizetési számla váltásokkal kapcsolatos operációs feladatok lebonyolításában.

A GiroBankváltás szolgáltatás elindítása összhangban van a Giro Zrt. bankszektoron belüli verseny elősegítését célzó stratégiai célkitűzésével. A megoldás növeli a bankok közötti versenyt, megkönnyíti az ügyfelek részére a bankváltást, és közvetetten támogatja a csoportos beszedések elterjedését is.

A zrt. - elsősorban az alkalmazást használó bankok tapasztalatai és visszajelzései alapján - folyamatosan fejleszteni fogja a szolgáltatást annak érdekében, hogy tovább növelje az egyszerűsített bankváltási folyamat hatékonyságát - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK