Újabb milliárdos magyar autóipari beruházást jelentettek be

A Rehau-Automotive több mint 7 milliárd forint támogatásból bővíti magyar jelenlétét.
Szabó Dániel, 2018. szeptember 14. péntek, 17:51
Fotó: MTI Fotó

Stratégiai megállapodást írt alá a kormány a svájci Rehau-Automotive vállalatcsoporttal, ennek keretében 7,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a cég második gyártóüzemének létrehozásához - mondta a külgazdasági és külügyminiszter Újhartyánban, pénteken.

Az Újhartyánban felépülő autóalkatrész-gyártó üzem alapkőletételéli ünnepségén Szijjártó Péter elmondta, hogy a cég 40 milliárd forintos magyarországi beruházásával csúcstechnológiás gyártási technológiával állít elő műanyag gépjármű lökhárítókat, és 652 új munkahelyet létesít.

Hozzátette, stratégiai megállapodást a kormány csak olyan cégekkel köt, amelyek tevékenysége kimutatható a magyar nemzetgazdaság szempontjából. Eddig 78 vállalattal írt alá a kormány stratégiai együttműködési megállapodást - fűzte hozzá a miniszter.

Augusztusban jelentették be, hogy a meglévő autóipari cégek mellett a BMW is Magyarországra jön, a debreceni gyárat várhatóan a következő évben adhatják át. Kritikusok szerint a gazdasági válságokra kiváltképp érzékeny járműipar túl hangsúlyos a magyar gazdaságban, ezt igazolja az is, hogy a júliusi ipari statisztikákban látszik, hogy a nyári szabadságolások is komoly visszaeséseket eredményeztek.

A fotó forrása: MTI Fotó/Illyés Tibor.

HOZZÁSZÓLÁSOK