Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A repülőteret üzemeltető cég mintegy 1200 dolgozója jár jobban márciustól, miután sikeresen megállapodott a Budapest Airport (BA) Zrt. a munkavállalói érdekképviseletekkel. A repülőtér működtetéséért és biztonságáért felelős cégcsoport a tavalyinál jelentősen magasabb minimum bérszinteket határozott meg minden munkakörben. Ennek eredményeképp a BA-nál dolgozók 98 százaléka bruttó 300 ezer forintnál magasabb kezdő fizetést kap, ami még számos juttatással, valamint bizonyos munkakörökben pótlékokkal is kiegészül - adta hírül a cég.

A BA leányvállalatánál, a BUD Security Kft.-nél a védelmi ellenőrök kezdő alapbére márciustól 320 ezer forint, ezen felül bővül a cégnél eltöltött idővel arányosan növekvő úgynevezett seniority bér is, amit az alapbéren felül automatikusan megkap minden dolgozó. Egy tapasztalt, régóta a repülőtéren dolgozó védelmi ellenőr bónusszal együtt átlagosan bruttó 400 ezer forint feletti összeget is kereshet.

A térség egyik legnagyobb munkaadójaként példát kell mutatnunk nem csak a tisztességes bérek, hanem a munkakörülmények fejlesztésének területén is, ez az egyik kiemelt célkitűzésünk az idén - mondta Zahorán-Pirisi Zsuzsa, a BA hr-igazgatója.

A 2019-es bérfejlesztés minden munkakörben jelentős, sok esetben több tízezer forintos alapbéremelést jelent. Emellett - pozíciótól függően - a negyedéves vagy éves bónusz összegek is emelkednek. Az érdekképviseletekkel kötött megállapodás ezen kívül hagyományosan tartalmazza a karácsonyi bónusz összegét is.