Újabb pofont kapott a magyar buszgyár

A Volánbusz Zrt. eláll az Ikarus Egyedi Kft.-vel 180 darab Modulo M168d típusú csuklós autóbusz megvételére kötött szerződéstől - közölte a cég az MTI-vel.
Domokos László, 2018. július 11. szerda, 19:45
Fotó: Napi.hu

A bejelentés szerint a Volánbusz azután döntött erről, hogy az Ikarus Egyedi Kft. a 2018. április 11-i teljesítési a határidőt követő, a szerződésben rögzített további 90 napos türelmi idő leteltéig sem szállította le az autóbuszokat, amelyek szállítási jogát közbeszerzési eljárásban nyerte el.

Szerdai hír volt szintén, hogy BKV igazgatósága úgy döntött, hogy elállnak az Ikarus Egyedi Kft.-vel kötött szerződéstől. A BKV a szerződés nem teljesítése miatt eláll a Ikarus Egyedi Kft.-vel kötött Modulo M168d típusú autóbuszok adásvételéről szóló megállapodástól. A szerződéseket felülvizsgálják és jogi lépéseket terveznek.

A Volánbusz Zrt. és az Ikarus Egyedi még 2017 januárjában állapodott meg 180 busz adásvételéről, decemberben pedig a Volán, a BKV és az Ikarus kötött háromoldalú szerződést 30 busz átruházásáról. Ez utóbbiból összesen 10 darabot vett át a BKV át április 11-ig.

Fotó forrása: Marton Szilvia / Napi

HOZZÁSZÓLÁSOK