Újabb támogatások jöhetnek hotelépítésre

A minimum 30 millió eurós (mintegy 10,4 milliárd forintos) szállodafejlesztésekhez támogatás igényelhető a beruházás ösztönzési célelőirányzatból - döntött a kormány.
Németh Géza, 2020. augusztus 8. szombat, 10:25
Fotó: Getty Images

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet a beruházás ösztönzési célelőirányzat felhasználásáról szóló 2014-es jogszabályt módosítja. A támogatás a következők szerint vehető igénybe:

  • olyan szállodaépítés, amelynek az elszámolható költsége eléri a 30 millió eurónak megfelelő forintösszeget,
  • az újonnan létesített munkahelyek száma pedig eléri a 150-t.

Az induló beruházást a következő régiókban kell megvalósítani: Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl. A beruházó kis- és középvállalkozás vagy nagyvállalkozás lehet.

A beruházás megvalósítható a közép-magyarországi régióban is, de csak - egy korábbi rendeletben - név szerint felsorolt, gyakorlatilag a Budapest vonzáskörzetébe tartozó településeken.

A folyó áron legalább 30 millió eurónak megfelelő forintösszegnél nem vehető figyelembe az összeszámítás alá eső egyéb beruházás vagy beruházások elszámolható költsége. Az egy beruházásra adott támogatás összértéke nem haladhatja meg a 15 milliárd forintot.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK