Újabb tender a szentendrei skanzen erdélyi épületeire

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a korhű Erdély tájegység objektumait az EB Hungary Invest Ingatlanfejlesztő és Építőipari Kft. és a Ferencvárosi Bérleményüzemeltető Kft. építheti meg, nettó 2 milliárd 637 millió forint keretből. Ugyan erre már 2017-ben írt ki tendert a skanzen, amelyet ugyanez a két cég nyert meg, de az akkori 4 milliárdos keretösszeg most 600 millióval megemelkedett.
Németh Géza, 2021. január 23. szombat, 11:43
Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Szabadtéri Néprajzi Múzeum közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat a Szabadtéri Néprajzi Múzeum területén az Erdély tájegység megépítése, a szükséges eredeti anyagok felhasználásával. A népi műemlék együttes 130 épületből áll, míg a patakon 5 építmény lesz. A munka része az útépítés is.

A nyertesekkel még múlt év október 10-én szerződött az ajánlatkérő, de csak most jelent meg nyilvánosan.

Ugyanerre a feladatra már leszerződött a Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2017. decemberében. Akkor a keretösszeg 4 milliárd forint volt. Az uniós közbeszerzési közlönyben most megjelent közlemény szerint az ajánlatkérő a keretösszeget 4 milliárd 599 millió forintra emelte.

A módosításról ez olvasható a közleményben: "indokolási kötelezettsége nincs, de kiemelendő, hogy a szerződés megkötésekor a végleges szakmai cél nem volt teljes körűen látható."

HOZZÁSZÓLÁSOK