Újabb 900 dolgozót küld el a Nokia

A második hullámban 900 dolgozóval közlik ma a Nokia komáromi gyárában munkaviszonyuk megszűnését.
MTI-Eco, 2012. június 26. kedd, 10:34
Fotó: Napi.hu

Az intézkedés a korábban bejelentett 2300 fős leépítés második hulláma - mondta el a munkavállalói érdekképviselet vezetője, a gyár üzemi tanácsának elnöke. László Zoltán közölte: a reggeles műszaknak már bejelentették az elbocsátást, a délutánosokkal fél háromkor közlik a leépítettek névsorát. Az elbocsátottaknak már nem kell felvenniük a munkát.

Az érdekképviselet és a Nokia magállapodása szerint a vállalat a törvényben előírt összegen túl háromhavi átlagkeresetnek megfelelő juttatást és legalább két hónapig a keresetnek megfelelő álláskeresési támogatást fizet az elbocsátott dolgozóknak.

A Nokia február 8-án jelentette be hogy Komáromból, Reynosából (Mexikó) és Saloból (Finnország) ázsiai gyáraiba helyezi át az okostelefonok gyártását, ezért a három országban összesen 4000 dolgozótól válik meg 2012 végéig. A 4400 főt foglalkoztató komáromi üzemből 2300 dolgozót bocsátanak el.

A leépítés első hullámában érintett dolgozóknak, mintegy 1200 embernek március 29-én mondtak fel. A munkaügyi központ akkori adatai szerint az elbocsátottak közül 854 magyar és 343 szlovák állampolgár volt. A Komárom-Esztergom megyében 479 embert, Győr-Moson-Sopron megyében 230 dolgozót érintett a március végi leépítés.

HOZZÁSZÓLÁSOK