Geszti László, a Magyar Posta Zrt. jelenlegi vezérigazgatója, a tulajdonosi jog gyakorlójával, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel (MNV) kötött közös megegyezés alapján január 15-ével távozik a Magyar Posta éléről. A munkaviszony megszűnésével egyidejűleg Geszti László igazgatósági tagságáról is lemondott - közölte az MNV.

Geszti 2011. szeptember 1-jétől töltötte be a Magyar Posta vezérigazgatói pozícióját, vállalva, hogy a társaságot felkészíti a 2013-as piacnyitásra, ezt a posta menedzsmentjével együtt sikerrel teljesítette - közölte a cég. A társaság eredménye 2012-ben az előző évhez képest javult, és megtörténtek azok az átalakítások, amelyek a szabad piacon való részvételhez szükségesek voltak.

A MNV Igazgatósága január 16-ától a vezérigazgatói feladatok ellátásával Varga Dezső üzleti vezérigazgató-helyettest bízza meg. Az igazgatóság határozott arról is, hogy a testület elnökének az MNV menedzsmentjéből Polacsek Csaba társasági portfólióért felelős főigazgatót, igazgatósági tagjának pedig Lontai Dánielt nevezi ki.