Újabb áramszolgáltatót vett az állam

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató 121 milliárd forintért vásárolta meg a DÉMÁSZ 100 százalékos részvénycsomagját, részben saját, részben az MVM-csoport által biztosított forrásból - közölte Kóbor György, az ENKSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója a tranzakció lezárása alkalmából rendezett szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
Papp Zsolt, 2017. február 1. szerda, 15:43
Fotó: Napi.hu

Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta: jól működő, gazdaságilag stabil vállalatot sikerült megszerezni, amely több mint 32 ezer kilométer hosszú villamos hálózatot üzemeltet, és mintegy 775 ezer lakossági, illetve versenypiaci fogyasztót lát el villamos energiával az ország dél-keleti részén - írja az MTI..

A tranzakcióhoz az MVM-csoport tőke, illetve hitel formájában 115 milliárd forinttal járult hozzá, és 50 százalékban tulajdonosa is lett az ENKSZ-nek - mondta el Kóbor György.

Csiba Péter, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte: az MVM középtávú stratégiájában meghatározott egyik legfontosabb növekedési irány végfelhasználók szerzése volt, ezért kívántak részesedést szerezni olyan cégben, amelynek fő tevékenysége a fogyasztók ellátása.

HOZZÁSZÓLÁSOK