Újabb autós rekord dőlt meg

November első hetében a nemzeti mobilfizetési rendszerben indított mobilparkolási tranzakciók száma meghaladta a napi százezret, a 100,55 ezer tranzakció a rendszer két és féléves működése óta a legmagasabb érték - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.
MTI, 2016. november 11. péntek, 14:23
Fotó: Napi.hu

Az országosan egységes mobilparkolást és elektronikus úton megváltott autópálya-matricát értékesítő Nemzeti Mobilfizetési Rendszer 2014. július 1-jén indult el.

Folyamatosan nőtt a rendszerben indított vásárlások száma, a rendszer első két üzleti évében - 18 viszonteladó partnerén keresztül 76 parkolási üzemeltetőnél, 248 parkolózónában több mint 73 millió elektronikus fizetéssel végződött tranzakciót - mobilparkolás, Hu-Go viszonylati jegy, e-matrica - bonyolított le.

A mobilparkolási tranzakciók száma jól mutatja, hogy az innovatív készpénzkímélő fizetési megoldások iránt egyre nagyobb az érdeklődés - mondta Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

A cég a nyilvános cégadatok szerint tavaly több mint 11 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 5 milliárd forint után. Adózott eredménye 355 millió forint volt 2015-ben, míg egy évvel ezelőtt 29,2 millió forintot tett ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK