Újabb bank kínálhat minősített lakáshiteleket

Az MNB ma értesítette az UniCredit Bank Hungary Zrt.-t a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek forgalmazására vonatkozó pályázata pozitív elbírálásáról - adta hírül a jegybank.
Domokos László, 2017. szeptember 19. kedd, 13:25
Fotó: Napi.hu

Az MNB pozitívan bírálta el, és erről ma értesítette a minősített fogyasztóbarát lakáshitel program keretében pályázatot benyújtó UniCredit Bank Hungary Zrt.-t. Így az intézmény megkezdheti a minősített termékek forgalmazását - közölte az MNB.

Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) a minősítési keretrendszer megalkotásával sztenderdizált, egyszerűen összehasonlítható és fogyasztóbarát jellemzőkkel bíró lakáshiteltermék elterjesztését tűzte ki célul.

Az MNB a piaci szereplőkkel és a fogyasztók képviselőivel való intenzív konzultáció eredményeképp a minősítés koncepcióját és a hozzá kapcsolódó pályázati kiírást úgy alakította ki, hogy a fogyasztói igényeket minél inkább kielégítő, a piaci versenyt erősítő és a hitelkiváltásokat ösztönző termékek forgalmazása indulhasson meg. A 2017. május 19-én közzétett pályázati feltételek alapján a minősítés elnyerésére 2017. június 1-jétől pályázhatnak a hitelintézetek.

E lakáshitelek termékismertetőit az MNB oldalán érhetik el a fogyasztók.

HOZZÁSZÓLÁSOK