Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nyáron több személyes ügyintézési helyszínnek is búcsút mondhattak a CIB Bank ügyfelei, majd ősszel becsuktak további három fiókot. A folyamat 2018-ban is folytatódik, a bank tájékoztatása szerint ugyanis február végén összevonnak két-két szegedi, pécsi és győri fiókot - írta a portál. A változás indoka, hogy a CIB a "lehető legjobban megfeleljen a változó ügyféligényeknek és a jövedelmezőségi szempontoknak".

Nemcsak a vidéki nagyvárosokban, hanem Budapesten is kevesebb helyen lesz majd elérhető a bank. Február 23-án az "ügyféligények változása miatt" bezárják a második kerületben a Hűvösvölgyi úton, a tizedik kerületben a Kőrösi Csoma Sándor úton, valamint a nyolcadik kerületben a József körúton levő egységeiket. A bank 70 fiókjával továbbra is országos lefedettséget biztosítva áll ügyfelei rendelkezésére - olvasható a bejelentésben.

Az utóbbi időben a takarékok is tucatjával zártak be kirendeltségeket, a folyamat 2018-ra is átgyűrűzik. A Fókusz Takarék Baja, Tóth Kálmán u. 14/b szám alatt működő fiókjának pénztárforgalmi és ügyfélszolgálati tevékenységét a héten "áthelyezte" a Szentháromság téren levő, valamint a bajaszentistváni fiókjába. A Korona takarék miskolci kirendeltségei "technikai okok" miatt az idén nem nyitottak ki (az Árpád úti és a Bajcsyn levő sem. A Szentpéteri kapunál található már december 15-től zárva) - szedte össze az Azénpénzem.hu.

A portál szerint nehéz nem szolgáltatási szűkítésnek tekinteni, hogy a K&H Bank 11 fiókja (Budapesten három, továbbá egy-egy Győrött, Veszprémben, Debrecenben, Miskolcon, Egerben, Pécsett, Kecskeméten és Szegeden) 2018. február 1-jétől - visszavonásig - pénztár nélkül működik majd. A bank hangsúlyozza, hogy készpénzbefizetésre és készpénzfelvételre e bankfiókokban is lehetőség lesz továbbra is, de csak automatizáltan, atm-en keresztül.

(Képünk illusztráció.)