Újabb BKV-s végkielégítési ügy bukkant fel

Újabb végkielégítési ügyre bukkant az MR1-Kossuth Rádió a BKV-nál: több mint 30 millió forinttal távozott az igazgatótanács elnökének főtanácsadója, akinek több közös üzleti érdekeltsége is van a BKV igazgatósági elnökével.
Leszák Tamás, 2009. szeptember 3. csütörtök, 08:04

Üzleti érdekeltségeibe tartozó személlyel kötött tanácsadói szerződést a BKV Igazgatótanácsának elnöke: Tótfalusi György Futó Sándort elnöki főtanácsadójaként alkalmazta - tudta meg a Krónika. Az azóta elbocsátott, addig viszont Tótfalusi jobb kezének számító Futó Sándor több mint 30 millió forintos végkielégítéssel távozott a közlekedési vállalattól.

Futó, illetve Molnár László vezérigazgatói főtanácsadó felmentését tavasszal egyébként maga Kocsis István vezérigazgató kezdeményezte, Kocsis kinevezése előtt a BKV vezérigazgatói székére - a hírek szerint - még Futó is pályázott.

A dokumentumok alapján a közlekedési vállalat igazgatósági elnökének és Futó Sándornak több közös üzleti érdekeltsége is van: például a még 2005-ben alapított Pro Advis Tanácsadó és Szolgáltató Kft., amelyben Futó Sándor és a Benefit G8 Ingatlanfejlesztő Kft. is tulajdonos. A cégjegyzés szerint mindkét cég a Kiss János altábornagy utca 30/b alatt működik.

A Benefit G8 Kft. tulajdonosait keresve a közlekedési vállalat igazgatótanácsi elnökének édesanyja, illetve a Benefit 2002 Ingatlanbefektetési Szövetkezetet neve merült fel. A befektetési szövetkezet székhelye szintén a Kiss János altábornagy utcai irodában található. A Benefit 2002 Kft.-nél a felügyelőbizottsági tagok között egy időre feltűnik személyesen Tótfalusi is, mellette pedig ott szerepel felügyelőbizottsági tagként Tótfalusi édesanyja is. Futó Sándor egyébként tanácsaiért havonta 1 millió 420 ezer forintot, és annak 150 százalékos prémiumát kapta a BKV-nál - számolt be a közrádió.

HOZZÁSZÓLÁSOK