Újabb cégbe vásárol be a magyar állam

Nemzetstratégiai jelentőségű az állami részesedés szerzése a Bombardier MÁV Hungary Kft.-ben - döntött a kormány. Ezzel elejét is veszik annak, hogy a versenyhivatal vizsgálja az összefonódást.
MTI, Napi.hu, 2014. szeptember 18. csütörtök, 20:24
Fotó: Napi.hu

Nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősítette a kormány a Bombardier MÁV Hungary Kft.-ben a magyar állam részesedés-szerzését - az erről szóló kormányrendelet csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben. A rendelet szerint közérdekből nemzetstratégiai jelentőségű összefonódás az állami részesedés szerzése, tekintettel a munkahelyek megőrzésére és a hazai járműipar fejlesztésére.

A kormány ezen lépése azt is jelenti, hogy az összefonódáshoz nem kell a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét kérni. A magyar kormány korábban hasonlóképpen járt el, nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette az állami részesedés vásárlását például az MKB Bank és a Főgáz esetében is.

A Céginfo.hu adatai szerint a dunakeszi telephelyű vasúti járműgyártó és -szervizelő Bombardier MÁV Kft. két nagy tulajdonosa jelenleg a berlini székhelyű Bombardier Transportation GmbH és a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. A 2013-as üzleti évről készült beszámoló melléklete szerint a Bombardier volt a többségi, 64,9 százalékos tulajdonosa.

A társaság tavaly 6,2 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 260 milliós veszteséggel zárta az évet. Jelenleg 361 dolgozót foglalkoztat.

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homerosz, 2014.09.19 06:51

állami tulajdonban még több veszteséget fog termelni...

így volt ez a kádári diktatúrában is...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

illiber, 2014.09.18 21:42

..jó hírek ..,nemzeti kereszténydemokrata patriótizmus ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html