A kormány döntésével összhangban a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM) közösen 2014. április 26-tól megkezdte az Antenna Hungária Zrt. átvételét, amely május 30-án zárul. A szolgáltatás folyamatos és zökkenőmentes lesz - közölte a lappal a fejlesztési tárca.

A cég Magyarország stratégiai fontosságú közműszolgáltató vállalata, amely állami tulajdonban hatékonyabban szolgálja a kormányzati törekvéseket. Az üzletmenetet érintő nagyarányú fejlesztéseket jelenleg nem tervez a társaság.

A vállalat száz százalékos részvénycsomagjának megvételéről még március 26-án írt alá adásvételi szerződést a NISZ a francia műsorszóró szolgáltatást ellátó TDF S.A. (TDF) leányvállalatával. A tranzakció - amely magában foglalja a részvényátruházást és a TDF által az AH-nak nyújtott tulajdonosi kölcsön kiváltását - összesen 55,9 milliárd forintra (körülbelül 180 millió euróra) értékeli a céget, melynek a módosított EBITDA1-ja (a megszűnt analóg tv- sugárzást kivéve) a 2014. március 31-i pénzügyi évet bezáróan 5,59 milliárd forint (körülbelül 18 millió euró).