Újabb céget vesz az állam

Péntektől újra állami tulajdonban lesz az Antenna Hungária Zrt. - adja hírül szerdai cikkében a Világgazdaság.
MTI-Eco, 2014. május 28. szerda, 09:30
Fotó: Napi.hu

A kormány döntésével összhangban a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM) közösen 2014. április 26-tól megkezdte az Antenna Hungária Zrt. átvételét, amely május 30-án zárul. A szolgáltatás folyamatos és zökkenőmentes lesz - közölte a lappal a fejlesztési tárca.

A cég Magyarország stratégiai fontosságú közműszolgáltató vállalata, amely állami tulajdonban hatékonyabban szolgálja a kormányzati törekvéseket. Az üzletmenetet érintő nagyarányú fejlesztéseket jelenleg nem tervez a társaság.

A vállalat száz százalékos részvénycsomagjának megvételéről még március 26-án írt alá adásvételi szerződést a NISZ a francia műsorszóró szolgáltatást ellátó TDF S.A. (TDF) leányvállalatával. A tranzakció - amely magában foglalja a részvényátruházást és a TDF által az AH-nak nyújtott tulajdonosi kölcsön kiváltását - összesen 55,9 milliárd forintra (körülbelül 180 millió euróra) értékeli a céget, melynek a módosított EBITDA1-ja (a megszűnt analóg tv- sugárzást kivéve) a 2014. március 31-i pénzügyi évet bezáróan 5,59 milliárd forint (körülbelül 18 millió euró).

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.05.28 11:30

..jó hírek ,csak így tovább ,nemzeti -kereszténydemokrata -patrióta -kapitalizmus t !!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

666ORDOG666, 2014.05.28 10:06

Nem hallgatnak ezek a jó szóra ?
Nem tudják, hogy az állam az egy rohadtul rossz gazda. Tovább kellene spontán privatizálni, szabad versenyes jelleggel privatizálni, piaci gazdálkodni, profitra orientálni, törni, zúzni, tönkretenni, bezárni, lerombolni.
Egyik bevált sikeres szisztéma sem nyerte el az illetékes szaktársak tetszését?
Vesz az állam?
Mordizom adta!
Szedte, vette, teremtette !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html