Újabb "csapás" a taxisokra - az Uber kísértete visszaüt

Újabb ellenőrző intézményt állítanak fel a taxik és a teherautók ellenőrzésére. A NFM szerint az új taxiskommandó sem jelent majd garanciát a visszaélések megszüntetésére.
Napi.hu, 2016. október 5. szerda, 09:56
Fotó: Napi.hu

A képzést követően 2017 elejétől indul az az új szervezet, amely ellenőrizni fogja a közúti személy- és áruszállítókat - írja a Világgazdaság a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól kapott tájékoztatásra hivatkozva. Az ellenőrüknek nem kell felsőfokú végzettséggel rendelkezniük. A létszámról később nyilatkoznak.

Az új szervezet a rendőrséget, a közlekedési hatóságot és a NAV-ot egészíti ki, amelyek most is ellenőrzik a taxisokat és az áruszállítókat. A  taxisok az Uber megjelenése nyomán maguk is felvetették, hogy kéne egy további kontroll. Közben az Uber eltűnt, de az új ellenőröket megkapják a nyakukba.

Ugyanakkor az NFM-nél úgy vélik, hogy csak a szabályozás változtatásával nem lehet visszaszorítani a visszaéléseket. Azért, hogy javuljon a taxisok megítélése, a szabályosan működő taxis vállalkozásoknak és a szakmai szervezeteknek is tenniük kell.

HOZZÁSZÓLÁSOK