Újabb csatornákat indít a közmédia

Két új tévécsatornát, egy kulturális és egy oktatási tematikájút indít a közeljövőben az állami média. Az alighanem M5 és M6 elnevezésű adók elindítását és fenntartását annak köszönhetően tudják finanszírozni, hogy az állam nemrégiben átvállalta az állami média több mint 47 milliárd forintos hiteltartozását - tudta meg a Népszabadság.
Napi.hu, 2015. november 13. péntek, 07:59
Fotó: Napi.hu

Az MTVA idei több mint 80 milliárd forintos költségvetését nagyon megterhelte az M1 hír- és az M4 sportcsatorna elindítása. A két új adó 2015-ös büdzséje 10 milliárdra, 2016-os, teljes évi fenntartása pedig 14-15 milliárd forintra rúghat. Az eddig nyilvánosságot látott elképzelések között korábban az szerepelt, hogy az M5 egy budapesti regionális csatorna lett volna. Az állami média azonban az elmúlt években jórészt felszámolta a vidéki regionális stúdióit és műsorait, emiatt nagyon visszás lenne budapesti regionális adást sugározni.

Az állami média csatornáinak nézettsége messze elmarad az RTL Klub és a TV2 számaitól. A nemzeti főadón, a Duna TV-n például a Maradj talpon!, a Magyarország, szeretlek! és egyes bevezetett filmsorozatok tudnak tartósan félmillió fölötti nézőszámot produkálni. Az M1 fél nyolcas Híradójára szerdán 161 ezren voltak kíváncsiak, miközben az RTL Klub Híradójára és a TV2 Tényekjére közel 800 ezren. Az M4 Sport a labdarúgó-mérkőzések és a Forma-1-es futamok közvetítésekor tud kiemelkedő nézettséget hozni. További részletek a lapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matrica, 2015.11.13 08:49

@ezusthaju:
Biztos epp az m1-et nezik, hogy meglegyen a 2%-os nezettseg, azert nem itt begetnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ezusthaju, 2015.11.13 08:34

Telik a 130 milliárdból, vagy nem?
Mellé meg a 40 ezer éhező gyerek.
A birkák meg csak bégetnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html