Újabb digitális átállás jön

A jelenlegi, digitális földfelszíni műsorszórás helyett vezeték nélküli, szélessávú hálózatok működnek 2020-tól a 700 megahertzes (MHz) sávban egy európai uniós döntés értelmében - írja a Magyar Idők. Ezzel a mobilszolgáltatók tovább növelhetik a szélessávú mobilnetes lefedettségüket.
Domokos Erika, 2017. november 13. hétfő, 08:08
Fotó: Napi.hu

A 700 MHz használatával a mobilszolgáltatók olyan területeket is elérhetnek, amelyeket a 800 MHzes cellákkal nem képesek kiszolgálni - idézi a lap a Hwsw.hu hírét a Nemzeti Média és a Hírközlési Hatóság (NMHH) háttérbeszélgetésén elhangzottakról.

Az érintett sávokban jelenleg az Antenna Hungária végez digitális földfelszíni műsorszórást: összesen 12 ingyenes és 47 fizetős csatornát sugároz, szerződése szerint 2020. szeptember 5-ig. A szóban forgó frekvenciák pályáztatása már 2019-ben elkezdődhet, a nyerteseket pedig legkésőbb az év szeptember 15-ig kell kihirdetni, a kötelező felkészülési időszak biztosítása miatt.

A hatóság szem előtt tartja, hogy a közszolgálati tartalmakat változatlan technológiai háttérrel lehessen igénybe venni. Így biztosítja azt, hogy ne legyen feltétlenül szükség a meglévő műsorszóró berendezések cseréjére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba7272, 2017.11.13 20:03

Örülünk neki, hogy rohamtempóban fejlesztenek. De mi lesz már a régóta esedékes földi digitális rádióadásokkal?? A DAB+ frekvenciák már ki vannak osztva a gerincadóknál. Már CSAK az adás hiányzik. Mikor?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html