Újabb fejlemény a veronai buszbaleset ügyében

A legújabb vizsgálatok szerint komoly szabálytalanságok előzték meg a veronai busztragédiát: a jármű el sem indulhatott volna. Ha a hatóságok nem lépnek, több áldozat hozzátartozója tesz feljelentést - tudta meg a Blikk.
Domokos László, 2018. július 9. hétfő, 10:28
Fotó: MTI/EPA

Tavaly januárban a Szinyei Merse Pál budapesti gimnázium több tanulója és kísérője veszítette életét a balesetben. Bár Olaszországban a vádlottak padjára kerülnek a baleset lehetséges felelősei - öt olasz mérnök és a magyar buszvezető -, az itthoni hatóságok mégsem indítottak eddig hivatalból eljárást a buszt üzemeltető cég ellen.

Megkaptuk a vegyész műszaki igazságügyi szakvéleményt, ami hátborzongató tényeket tárt fel: semmilyen előírást, szabályozást nem is akartak betartani. Már az autóbusz honosítási vizsgájánál is kozmetikázták, meghamisították az adatokat, hogy a jármű külföldi utakra is mehessen. Egy szerelő azt vallotta, hogy hosszú ideje folyt az illegális üzemanyagtartályok beépítése - mondta a napilapnak Krizsány László, aki egyetlen lányát veszítette el, az igazságügyi szakértői vélemények alapján.

A szakértő szerint a szerelésnél több alkatrész alkalmatlan volt, a töltőnyílást például a csomagtérben helyezték el. A legelképesztőbb talán mégis az, hogy a póttartályt közönséges spaniferrel (rakományrögzítő kötéllel) rögzítették.

Ha az ügyészség vagy más hatóság a nyomozati anyag alapján nem tesz feljelentést a cég ellen, akkor mi tesszük meg a gyermekeinkért - ígéri az édesapa.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.07.09 11:00

"semmilyen előírást, szabályozást nem is akartak betartani. Már az autóbusz honosítási vizsgájánál is kozmetikázták, meghamisították az adatokat, hogy a jármű külföldi utakra is mehessen. Egy szerelő azt vallotta, hogy hosszú ideje folyt az illegális üzemanyagtartályok beépítése"

Mutyiország mutyiállapotai, a törvényesség gátlástalan, teljes felszámolása, a hatóságok és a jogszabályok vicc-kategóriába sorolása, a "majdhozunkráegytörvényt" fődakota - ezek sajnos egyenesen vezettek a tragédiához. A felelős tehát az, aki idáig züllesztette az országot, a fődakota és mutyibandája. Figyeljük meg, hogy próbálják eltussolni - még mindig - az ügyet, és ezáltal felelősségüket, a mutyielvtársak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html