Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A zár alá vételt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség többször, legutóbb márciusban kiegészített indítványára rendelte el a bíróság. A gyanúsított - D. Sándorné - eddig fellelt vagyonára elrendelt zár alá vételt a károsultak kártérítési igényeinek biztosítására rendelték el. A bíróság álláspontja szerint ugyanis a bűncselekmény jellegéből, az elkövetés körülményeiből, a kiemelkedően magas elkövetési értékből, valamint a gyanúsított magatartásából arra lehet következtetni, hogy meghiúsítaná a kártérítést.

A D. Sándorné által képviselt K.M. Kft. vagyona és a gyanúsított egy hozzátartozójának ingatlana azért kerül zár alá, mert a bűncselekményből származó haszon egy része valószínűleg a kft.-hez és a rokonhoz került - derül ki a közleményből.

Dobrossy István, a károsultak egy részét képviselő ügyvéd az MTI-nek korábban elmondta: azon dolgozik, hogy a Kun-Mediátor Kft. március 26-ai cégnyilvántartásból történő törlése után felszámolási eljárássá alakuljon át a törlés. A Kun-Mediátor felszámolási eljárása alatt lehetne ugyanis tisztázni, hogy a rendőrségi információk szerinti lefoglalt vagyonból a hitelezői igényeket milyen módon és arányban lehet kielégíteni.

A rendőrség tavaly április 14-én tette közzé, hogy sikkasztás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indított, miután a Kun-Mediátor Kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. A társaság utazásszervezői és utazásközvetítői engedélyét visszavonta az engedélyezési hivatal.