Újabb fordulat az élelmiszerbotrányban - riadalmat keltett az agrártárca

Rossz ötletnek tartják az élelmiszer-feldolgozók, hogy az agrártárca elő akarja írni a "kettős minőségű" élelmiszerek megjelölését, mivel a történet végén csak a magyar élelmiszerekre kerülhetne ilyen felirat, ami aláásná az azok iránti vásárlói bizalmat.
Komócsin Sándor, 2017. április 24. hétfő, 09:01
Fotó: Napi.hu

Szakmai körökben riadalmat keltett az agrártárca javaslata, amely szerin felirattal kellene ellátni a máshol, más összetételben, de egy márkanévvel árusított élelmiszereket - írja a Magyar Nemzet. Az ügy előzménye, hogy korábban az a vád érte a nagy kereskedelmi láncokat, miszerint esetenként ugyanazon márkanév alatt a régióban gyengébb minőségű termékeket árulnak, mint Nyugat-Európában.

Az ezzel kapcsolatos vizsgálat eredményét a kormány úgy értelmezi, hogy beigazolódott a vád, míg az élelmiszer-feldolgozó cégek szakmai szervezete szerint csak néhány esetben volt minimális, ízleleléssel nem érzékelhető eltérés.

A szakmai szervezet most arra figyelmeztet, hogy a magyar kormánynak uniós szabállyá kellene tennie a "kettős minőséggel" kapcsolatos felirat elhelyezését ahhoz, hogy az minden gyártóra kötelező legyen. Enélkül csak a magyar élelmiszer-ipari cégeknek kellene alkalmazniuk, ami versenyhátrányt okozna nekik, mivel csak  hozzájuk kapcsolódhatna az a vád, hogy ugyanolyan név alatt el térő minőségű termékeket kínálnak a vevőknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK