Újabb fordulat metrópótló ügyben - visszavonulót fújt a Volán

Miután a BKK Zrt. nem folytat közbeszerzési eljárást a metrópótlás külső szolgáltató által történő lebonyolítására, ezért az ahhoz kapcsolódó eszközbeszerzés okafogyottá vált - ezzel indokolta a Volán Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a korábban 180 új csuklós busz lízingelésére kiírt közbeszerzés visszavonását.
Németh Géza, 2016. december 29. csütörtök, 08:21
Fotó: Napi.hu

Ahogy a Napi.hu szeptember 26-án megírta: feltételes tendert írt ki a Volán Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a budapesti 3-as metró felújítása alatt utasokat szállító 180 autóbuszra. A nyertesnek csak akkor kell leszállítani a járműveket, ha a Volán megnyeri a BKK metrópótló busz tenderét.

A Közbeszerzési Értesítőben most megjelent visszavonásban az szerepel: a BKK elállt a külső szolgáltatók versenyeztetésétől.

Korábbi szakértői vélemények szerint a külső szolgáltató igénybevétele több mint 20 milliárd forinttal drágította volna a 3-as metró pótlását.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

wizes, 2016.12.29 08:33

Remélem pár évig még elbacakodnak és eközben egészen megfiatalodik, megújul önmagát reprodukálva minden metro szerelvény és minden egyéb.
Aztán már nem lesz más teendő, csak utazni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html