Újabb gyanús kifizetések a BKV-nál

A közlekedési vállalat néhány éve közel 20 millió forintot fizetett a fénymásoló-állomány teljeskörű felméréséért, illetve 2007-ben 35 millió forint értékben kötött szerződést egy olyan tanulmányért, ami azt vizsgálja, hogyan tudja a BKV érvényesíteni érdekeit a kormányzatnál.
NAPI, 2009. szeptember 7. hétfő, 09:21

A BKV vezérigazgatósága évekkel ezelőtt 19,2 millió forintért bízta meg az Optimismo Kft.-t a vállalat fénymásoló-állományának teljeskörű felmérésével - írja a Magyar Nemzet.

A társaságot idén tavasszal törölte a Cégbíróság a nyilvántartásból, ugyanis megállapították, hogy a cég képviseletére jogosult személyek lakóhelye, tartózkodási helye ismeretlen, illetve a társaság képviseletére jogosult lakóhelye ismeretlennek minősül, mivel az külföldön van és nincs bejegyzett kézbesítési megbízottja.

A közlekedési társaság 2007-ben a kormányzat felé is nyitott: 2007-ben Antal Attila vezérigazgató több mint 35 millió forintért szerződött a GPS Capital Tanácsadó Kft.-vel. A cégnek arról kellett tanulmányt írnia, hogy a vállalat miként tudja érvényesíteni érdekeit a kormányzatnál és hogyan tud javítani megítélésén. Az ügy érdekessége, hogy a bruttó 35,16 millió forintból a társaság eddig csak alig valamivel több mint 7 millió forintot fizetett ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK