Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A debreceni bejegyzésű cég elsősorban a három megyei lap miatt értékes: a borsodi Észak-Magyarország 35 ezer, a Hajdú-Bihari Napló 31 ezer, a szabolcsi Kelet-Magyarország 38 ezer példányban jelenik meg, a velük szimbiózisban működő online lapok (www.boon.hu / www.haon.hu / www.szon.hu) is alapvető igazodási pontnak számítanak. A Russmedia az ország keleti régióinak legfontosabb kiadóvállalata - írta a portál.

Pecina nem akart válaszolni a 444.hu kérdésére: azt mondta telefonban, hogy szabadságon van, "nem elérhető". Fodor István, a Russmedia magyarországi vállalatának ügyvezető igazgatója pedig se megerősíteni, se cáfolni nem akarta az értesülést, amely szerint még az első negyedévben sor kerülhet a tranzakcióra a két osztrák fél között.

A Russmedia nem szabadulna feltétlenül a lapoktól, de a hírek szerint az ajánlat "egyszerűen visszautasíthatatlan". A cég magyar vállalata 5 milliárdos átlagos árbevétel mellett három illetve két éve nagyjából 106, majd 100, tavaly 532 milliós nyereséggel zárt - írta a 44.hu.

A Pannon Lapok Társaságának (PLT) őszi felvásárlásával a Mediaworks Hungary Zrt. (a céget Pecinától tavaly októberben vette meg az Opimus Press Zrt.) ma már a megyei napilapok kétharmadát (12 darab) tulajdonolja Magyarországon.