Újabb három megyei lap cserélhet gazdát

Az osztrák Heinrich Pecina egyik cége, feltehetően a Vienna Capital Partners veheti meg az osztrák központú Russmedia CEE magyar leánycégének három megyei napilapját - értesült a 444.hu.
Napi.hu, 2017. január 4. szerda, 13:46
Fotó: Napi.hu

A debreceni bejegyzésű cég elsősorban a három megyei lap miatt értékes: a borsodi Észak-Magyarország 35 ezer, a Hajdú-Bihari Napló 31 ezer, a szabolcsi Kelet-Magyarország 38 ezer példányban jelenik meg, a velük szimbiózisban működő online lapok (www.boon.hu / www.haon.hu / www.szon.hu) is alapvető igazodási pontnak számítanak. A Russmedia az ország keleti régióinak legfontosabb kiadóvállalata - írta a portál.

Pecina nem akart válaszolni a 444.hu kérdésére: azt mondta telefonban, hogy szabadságon van, "nem elérhető". Fodor István, a Russmedia magyarországi vállalatának ügyvezető igazgatója pedig se megerősíteni, se cáfolni nem akarta az értesülést, amely szerint még az első negyedévben sor kerülhet a tranzakcióra a két osztrák fél között.

A Russmedia nem szabadulna feltétlenül a lapoktól, de a hírek szerint az ajánlat "egyszerűen visszautasíthatatlan". A cég magyar vállalata 5 milliárdos átlagos árbevétel mellett három illetve két éve nagyjából 106, majd 100, tavaly 532 milliós nyereséggel zárt - írta a 44.hu.

A Pannon Lapok Társaságának (PLT) őszi felvásárlásával a Mediaworks Hungary Zrt. (a céget Pecinától tavaly októberben vette meg az Opimus Press Zrt.) ma már a megyei napilapok kétharmadát (12 darab) tulajdonolja Magyarországon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2017.01.04 15:03

Csak 1 maradhat!

orbánia nem tűri a konkurenciát!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Norbertifor, 2017.01.04 14:15

Érdekes, hogy mi érheti meg annyira ezekben a lapokban? Gondolom nem Hajdu, Borsod illetve Szabolcs megye elsőrangú tájékoztatása! :( Sajnos ezen lapokat még mindig olvasók 99 % nincs tisztában annak külföldi befolyásolásával :(
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html