BUX
37350

Újabb használt buszokat vesz a BKV

Újabb használt buszokat vesz a BKV a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által biztosított forrásból, az ősszel alacsonypadlós Van Hool csuklós buszok állhatnak forgalomba a fővárosban.

MTI, 2014. június 19. csütörtök, 20:06

A BKK csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 25 darab Euro 3-as besorolású, légkondicionálóval is felszerelt NEW AG 300-as Van Hool érkezik a fővárosba a hollandiai Utrecht városából, az adás-vételről a közelmúltban írt alá megállapodást a BKV. A tervek szerint júliusban kezdik meg a buszok honosítását és várhatóan ősszel állnak forgalomba.

A BKK közleményében hangsúlyozta: a beszerzés nem az új buszok forgalomba állítását helyettesíti, hanem a régiek felújítását váltja ki. Jelezték: az elmúlt években beszerzett mintegy kétszáz használt jármű beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

A BKV nem először vásárol a belga buszból: legutóbb Franciaországból 37 darab, sűrített fölgázzal működő CNG üzemű buszt vásároltak szintén használtan, 2009-ben pedig 23 darab szintén csuklós Van Hoolt vettek Belgiumból.