Újabb hatszázmilliót kap a Hungaroring

Pluszforrást kap idei rendezvényeire a Hungaroring Sport Zrt., továbbá arról is döntött a kormány, hogy a Forma-1 közvetítések szerződéseit felülvizsgálják annak hosszú távú, biztonságos finanszírozása érdekében.
Napi.hu, 2014. május 30. péntek, 19:03
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározat szerint a kormány egyetért a Hungaroring Sport Zrt. 2014-es rendezvényei támogatásának kiegészítésével, és felhívja a nemzetgazdasági minisztert, valamint nemzeti fejlesztési minisztert, hogy gondoskodjanak a szükséges források - legfeljebb 600 millió forint - ütemezett rendelkezésre állásáról.

A határozatból az is kiderül, hogy a Formula-1 televíziós közvetítéséhez kapcsolódó szerződéses díjakat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak (MTVA) közvetlenül és teljes mértékben meg kell térítenie a Formula One World Championship Ltd.-nek. A kormány előírja, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter az MTVA-val együttműködve vizsgálja felül a Formula-1 televíziós közvetítői jogdíjára, illetve a televíziós közvetítés gyártására vonatkozó szerződéseket, és dolgozzon ki megoldási javaslatot a jogdíjak és szerződéses díjak hosszú távú, biztonságos finanszírozására, a megbízás határideje június 30.

HOZZÁSZÓLÁSOK