Újabb hatvanmillióhoz jut az Ész-Ker a Miniszterelnökségtől

A Miniszterelnökség meghosszabbította egy évvel az Ész-Ker Kft.-vel kötött közbeszerzési tanácsadási szerződést, így kétszer 60 millió, azaz 120 millió forinthoz jut. A társaságnak ez már a többedik hasonló szerződése a tárcával.
Németh Géza, 2016. november 3. csütörtök, 11:10
Fotó: Napi.hu

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent szerződésmódosítást azzal indokolja a Miniszterelnökség, hogy az eredeti 60 millió forint 12 hónapra szólt, de a szerződésben szerepel az újabb 12 hónapos (és 60 millió forintos) meghosszabbítás, amennyiben ahhoz a költségvetési fedezet rendelkezésre áll. Miután a Miniszterelnökség a fedezetet augusztus 10-én megkapta, nincs akadálya a hosszabbításnak.

A közbeszerzési dokumentumokból kiderül, hogy a hivatalos közbeszerzési tanácsadói feladatokra a tendert 2015 júniusában írta ki a Miniszterelnökség, a nyertessel 2015 augusztusában szerződtek, az eljárás eredményéről szóló tájékoztatót azonban csak 2016 októberében tették közzé.

Kaptak már munkát

Júniusban 4,8 milliárdos tender részese volt az Ész-Ker. A három részből álló, az uniós támogatásokhoz kapcsolódó közbeszerzési és jogi tanácsadási feladatot a KFF-2016 Konzorcium nyerte. A konzorcium vezető tagja a SBGK Ügyvédi Iroda, míg tagjai a Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda, illetve az Ész-Ker.

Az első rész ellenértéke 1 milliárd 920 millió, a második és a harmadik részé - egyenként - 1 milliárd 440 millió forint. A nyerteseknek - egyebek mellett - évi 600 minőség-ellenőrzési jelentést és tanúsítványt kell elkészíteniük, évente legalább 300 szabálytalansági eljárásban tanácsadás és jogorvoslati képviselet a feladatuk, de évi 250 közbeszerzési-jogi véleményt is kell készíteniük. Feladatuk még kézikönyvek, útmutatók, közlemények, tanulmányok és képzési anyagok készítése, továbbá képzések tartása is.

Ez év júliusában pedig egyetlen ajánlattevőként a KÖF 2016 konzorcium (amelynek vezetője az SBGK Ügyvédi Iroda, tagja pedig az Ész-Ker) nyerte a Miniszterelnökség 669 millió forintos keretösszegű közbeszerzési tanácsadási tenderét. Közelebbről: 1500-2000 eljáráshoz kapcsolódó legalább 10-12 ezer ellenőrzési dokumentum (minőségellenőrzési jelentés, tanúsítvány, eredmény állásfoglalás, hiánypótlási felhívás, szerződésmódosításhoz állásfoglalás) tartalmára vonatkozó jogi/közbeszerzési tanácsadás a feladat ebben a közbeszerzésben.

Az Ész-Ker - a Céginfo.hu adatai szerint - 2003-ban alakult, a jegyzett tőkéje 3 millió forint. A tulajdonosa két ürömi lakóhelyű magánszemély, Kárpáti Péter György és Pataki Mária.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK