Újabb ismert magyar cég készül a tőzsdére

Növekedésről számolt be féléves pénzügyi eredményei kapcsán a Duna House (DH) csoport.
Napi.hu, 2015. október 13. kedd, 11:06
Fotó: Napi.hu

A cégcsoport konszolidált értékesítésből származó nettó árbevétele, csaknem harmadával növekedve elérte a 1,34 milliárd forintot. A működési eredmény mintegy 50 százalékkal, 485 millió forintra, míg az adózott eredmény 422 millió forintra emelkedett.

A Duna House a magyar tőkepiacról forrás bevonását is tervezi. A társaság a tőzsdén keresztüli forrásbevonás érdekében benyújtotta engedélyezésre a tervezett részvényértékesítésre és tőzsdei bevezetésre vonatkozó tájékoztatóját a felügyelethez - olvasható a mai bejelentésben.

A hazai lakóingatlan-értékesítés növekvő tranzakciószámai a DH-csoportnál is érezhető. A cégcsoport két ingatlanközvetítői franchise hálózatában (Duna House, SMART Ingatlan) egyfelől jelentősen bővült az ingatlanközvetítési tranzakciókból származó díjbevétel, másfelől a tranzakciókhoz kapcsolódó pénzügyi termékek (hitelek és biztosítások) közvetítéséből származó jutalékbevétel is emelkedett. Mindez félév/félév viszonylatban az árbevétel 340 millió forintos növekedését eredményezte.

Az árbevétel növekedését a hatékonyabb működés mellett a javuló gazdasági helyzet, az ingatlan- és hitelpiac élénkülése is támogatta - mondta el Doron Dymschiz, aki testvérével, Guy Dymschiz-cel együtt az ingatlanpiaci csoport tulajdonosa és vezetője.

A cégcsoport mérlegfőösszege 2,2 milliárd forint volt 2015 első félévében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nemhiszem, 2015.10.13 12:37

@hunnorti: ez relatív, ha azt nézed hogy akkor éves szinten 10-18 % volt az infláció a jegybanki alapkamat pedig 19 és 28 % között szórodott a kötéseket csak személyesen tudtad intézni majd lested a teletexten hogy teljesült e...
szerintem a mostani sokkal jobb, egy kattintás és vettem, másikra eladok mindent, majd egy átkonvertálom pl usd-be és már az amerikai papírokat veszem. régen ez még álomnak is meredek volt ma már bárki megteheti.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hunnorti, 2015.10.13 11:14

jó hírek ..,de a tőzsde már nem a régi...91-2000 között volt jó ..!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html