A Design Terminál az ősszel induló szemeszterében is fogadja a technológiával és városfejlesztéssel foglalkozó csapatokat, természetesen a szokásos designcégek mellett. Ennek oka, hogy a szervezet szerint a különböző területek együttműködéséből születnek a legjobb ötletek, márpedig a program során a designcégek, az urbanisztikai és technológiai vállalkozások egymástól is tanulnak. Emellett pedig számíthatnak a mintegy 150 fős nemzetközi mentorcsapatra is, akik a világ minden tájáról kapcsolódnak be az innovatív magyar vállalkozások fejlesztésébe.

A vállalkozások a programnak köszönhetően az üzleti modell, a szervezetfejlesztés, a jogi háttér és a marketing területén lépnek előre, és felkészülnek első befektetőjük fogadására. Emellett a Design Terminál - a Magyar Nemzeti Kereskedőház partnerségével - minden mentorált vállalkozását eljuttatja legalább egy jelentős nemzetközi szakkiállításra vagy vásárra is.

Mivel a mentorprogram tavaszi szemeszterére jelentkező technológiai cégek csapatai jellemzően csak férfiakból állt, ezért ősztől a Design Terminál külön figyelmet fordít arra, hogy a mentorált cégek között minél több női startup vállalkozó legyen.

A program a bekerülő cégek számára teljes egészében ingyenes. Az idei mentorprogramra a Design Terminál honlapján lehet jelentkezni, 2016. augusztus 5-ig.