Újabb kormányközeli titokra derült fény

Közvetett információkból kiolvasható a Figyelő hetilap hétpecsétes titokként kezelt vételára, piaci körökben a kiszivárgó összegnél jóval többre tartották a portékát.
Komócsin Sándor, 2017. július 10. hétfő, 09:23
Fotó: Napi.hu

Néhány nap leforgása alatt kétszer cserélt gazdát a Figyelő gazdasági hetilap - írja a Magyar Nemzet cégbírósági adatok átböngészése alapján. Tavaly december elején a MediaCity Magyarország Kft.-től egy üzletviteli tanácsadó céghez, az Investender Kft.-hez került, amely rövid időn belül továbbadta a K4A Kft.-nek.

Az utóbbit Schmidt Mária kormánybiztos családi vállalkozása működteti. A valódi vevőt elfedni hivatott lépés melléktermékeként az Investender cégbírósági bejegyzéseiből kiolvasható az 1957-ben alapított hetilap üzleti titokként kezelt ára, nevezetesen 240 millió forint.

A MediaCity ügyvezetője, Varga Miklós egy korábbi interjúban a HVG-nek azt mondta, hogy sokan tettek ajánlatot a Figyelőre, és a komoly jelentkezők többet ajánlottak a későbbi győztesnél. A döntést az eladásról nem a MediaCity vezetője, hanem a cég felszámolóbiztosa hozta meg, ugyanis az értékesítéskor egy kisebb tartozás miatt a kft. felszámolás alatt állt.

HOZZÁSZÓLÁSOK