Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Balogh Sándor ellen november végén és december elején is adott ki körözést a rendőrség.

November 27-én költségvetési csalás gyanúja miatt kiadott elfogatóparancs alapján rendelték el a körözést Balogh ellen - vette észre és közölte elsőként a hírt kedden a Szabad Pécs portál. A körözést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága rendelte el.

December 3-án pedig már a Fővárosi Nyomozó Ügyészség rendelt el körözést Balogh ellen, befolyás vásárlása miatt - derül ki a police.hu körözés alatt álló személyeket felsoroló listájáról.

Balogh Sándor volt egy időben a Zsolnay Porcelánmanufaktúra megszerzésére létrehozott "ellencég", a Ledina Kerámia Kft. többségi tulajdonosa is - írta a pécsi újság.

Balogh Sándor üzletember volt egyebek mellett a 2017-es budapesti vizes világbajnokság gazdasági igazgatója, ő a Magyar Afrika Társaság elnöke. Korábban a G7 számolt be arról, hogy Baloghhoz köthető több tucat vállalkozás volt bejegyezve Bártfai-Mager Andrea jelenlegi nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter egyik rózsadombi lakásának címére, a vállalkozások egy része tartozással, felszámolással szűnt meg. Balogh Bártfai-Máger korábbi férje volt, de a miniszter közlése szerint 1998 óta különváltan élnek, és a cégekhez nincs köze.

A G7 cikke szerint Balogh a Facebookon folyamatosan dokumentálta (az oldal jelenleg nem elérhető - a szerk.), ahogy afrikai vagy ázsiai politikusokkal találkozik, a köztévében szakért afrikai ügyekben vagy éppen magyar celebekkel bulizik, meccset néz vagy jótékonykodik.