BUX
37350

Újabb közel kétszázmillióval drágult a vizes vb

A kaposvári székhelyű Mészi-GÉP Kft. szállíthatja a Duna Aréna üzemeltetéséhez szükséges alkatrészeket és egyéb eszközöket, nettó 197 millió forintért.

Németh Géza, 2017. június 29. csütörtök, 06:20

A hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben. A szállítás - egyebek mellet - légtechnikai, villanyszerelési, vízgépészeti és elektronikai anyagokra, illetve szaniter termékekre terjed ki. A szerződést az ajánlatkérő június 2-án kötötte meg a nyertessel.

Ajánlatot tett még a nagytarcsai H.S.S.-Med Kft. és a "VAGYONVILL"-Debrecen Vagyonvédelmi Kft. is.

Az Opten adatai szerint a nyertes Mészi-GÉP Kft. 2015 végén alakult, fő tevékenysége a víz-, gáz-, fűtés-, légkondicionáló-szerelés. A múlt évi árbevétele 50 millió forint volt.

Az ajánlatkérő azzal indokolta a nyílt közbeszerzés elmaradását, hogy a Budapesten megrendezendő Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésről szóló 2015-ös törvény szerint a beruházással, a világbajnokság megvalósításával, valamint a világbajnokság megrendezésével és szervezésével összefüggésben lebonyolítandó közbeszerzési eljárásoknál az ajánlatkérő minden esetben jogosult a közbeszerzésekről szóló törvény szerinti, rendkívüli sürgősségre alapított hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazására.