Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Miután a dán anyacég eladta a Jackpot női és a Cottonfield férfi ruházati márkáit, az azokat árusító magyarországi üzletek is fokozatosan bezárnak, a boltokat működtető cég megszűnik - tudta meg a Napi.hu. Az IC Companys A/S divatvállalat május végén jelentette be, hogy egyszerűsíti üzleti modelljét, és eladja e két márkáját az egyik vezető dán szupermarketláncnak, a Coop Danmark A/S-nek. A társaságok közti megállapodás szerint a brandeket a fogyasztásicikk-kereskedő Coop az újonnan alapított textilipari vállalkozásában viszi tovább, s néhány dolgozót, akik a tervezésben, gyártásban és beszerzésben működtek közre, átvesz. Az IC Companys kiskereskedelmi üzletei az áruk eladásával fokozatosan megszűnnek, a nagykereskedőknek 2013 december végéig szállítanak. A Coop a skandináv piacon folytatja az értékesítést, így a többi országban bezárnak a Jackpot és Cottonfield ruházati boltok - a magyarok várhatóan 2014 első félévében.

A természetes alapanyagokból készült, kényelmes és minőségi ruháiról ismert Jackpot és Cottonfield márkákat forgalmazó IC Companys Hungary Kft. 1997 májusában kezdte meg a működését - a cégbíróság 1996 decemberében jegyezte be a dán IC Companys egyik tulajdonosának neve után még Carli Gry Hungary Kft. néven. A magyar társaság 100 százalékos tulajdonosa a koppenhágai székhelyű IC Companys A/S.

A magyar leányvállalat 2012-ben bezárta a Váci utcai Jackpot/Cottonfield üzletét, jelenleg öt egységet üzemeltet (a Mammut, a Westend, a MOM, az Allee bevásárlóközpontokban és jelen van a biatorbágyi Premier Outlets Centerben). A cég fő beszerzési forrása a dániai székhelyű anyacég.

A Céginfo.hu adatai szerint a 120 millió forint jegyzett tőkéjű IC Companys Hungary Kft. az elmúlt két évben veszteségesen tevékenykedett, a tavalyi, 2011. július 1-jétől 2012. június 30-ig tartó üzleti évben több mint 100 millió forinttal növelte veszteségét (127 millió forintra) az előző üzleti évhez képest - azonban a visszaesésben nagy szerepe volt annak, hogy egy üzlettel kevesebb üzemelt tavaly. Az értékesítés nettó árbevétele 903 millióról 765 millió forintra csökkent, de emellett volt még közel 205 milliós egyéb bevétele is a társaságnak.

Adatokért, nagyításért kattintson az ábrára!

(vastag nyíl - tulajdonos, vékony - cégjegyzésre jogosult, zöld - jogelőd/jogutód)

A cégadatok szerint a magyar leány anyagjellegű ráfordításinak összege - 2012 júniusában zárult üzleti évben - meghaladta a 772 millió, míg a személyi kiadások a 149 millió forintot. A üzleti tevékenysége 120 milliós veszteséget hozott. A kötelezettségállománya 167 millió forint volt, aminek túlnyomó része kapcsolt vállalkozással szemben állt fenn.