Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Hamarosan, a tervek szerint szeptember közepén megindulhat a korábban felfüggesztett, Tiszavasvári-6 jelű, a Hernád-mezőn található földgázkút tesztelése - jelentette be a területen kutatási-kitermelési tevékenységet végző JKX Oil & Gas Plc. A JKX itteni leánya, a JKX Hungary Ltd. a Hernád-licensz 50 százalékát birtokolja a HHE North nevű vegyes vállalaton keresztül, amelynek másik fele a Hungarian Horizon Energy tulajdonában van.

A JKX azt is bejelentette, hogy a közelmúltban megvásárolta Nyírség-blokkhoz tartozó Görbeháza-mezőt közvetetten tulajdonló HN Ventures Inc. kisebbségi pakettjét az Ascent Resources Plc-től és az DualEx Nyirseg Inc-től. A tranzakció még nem zárult le.

A JKX annak kapcsán számolt be a magyarországi eseményekről, hogy közölte: Bulgáriában két sikeres tesztfúrást hajtott végre.

Amint arról korábban beszámoltunk, a JKX féléves jelentése alapján Magyarország részesedése a csoportszintű bevételben 9 százalékra nőtt. A hajdúnánási mező két kútjából kitermelt gáz egy 14,5 kilométeres csővezetéken csatlakozik be az országos hálózatba. Az itteni kitermelést vízbeömlés hátráltatta, ám ezt a Görbeháza-1 kút hozama várhatóan ellensúlyozni tudja.

A JKX forgalmának 91 százalékát az ukrajnai kitermelés adja, az oroszországi és bulgáriai mezőkön egyelőre csak kutatás folyik.