Újabb magyar termék gyártása költözik külföldre

Megszűnik a termelőtevékenység a pécsi OK Magyar Kesztyű Közös Vállalatnál; a német tulajdonú cég az évet 120 alkalmazottal kezdte, a nyáron elbocsátott negyven dolgozót, és januárig leépít még ugyanennyit, húszan nyugdíjba vonulnak - olvasható a Népszabadság csütörtöki számában.
MTI-Eco, 2014. november 6. csütörtök, 09:58

Síkfői Katalin, a cég vezetője a lapot arról tájékoztatta, hogy az OK-nak van két leányvállalata, az egyik Kínában háromszáz, a másik Etiópiában kétszáz embert foglalkoztat. Ezek a leányvállalatok megmaradnak, s a céget továbbra is Pécsről irányítják, ami 15-20 embernek ad megélhetést.

Az üzem azért maradhatott fenn mostanáig, mert az OK beindította a már említett, Európán kívüli gyárait, amelyekben a magyar minimálbér negyedét, tizenkettedét fizeti ki az OK az ottani dolgozóknak, így a 10-11 millió eurós árbevételű OK nyereséges maradt, mert a kínai és etióp leányvállalatok hasznából fedezhető volt a pécsi gyár 20 százalékos mínusza. 2015-től viszont a tulajdonosok nem akarják tovább működtetni a veszteséges pécsi gyárat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2014.11.06 12:37

bruhahahhaahaaaaa

De orbánia mintha pont ezekkel a bérekkel akarna versenyezni.
Sőt! orbánia minimélbéremelésével pont a könnyűipar tűnt el 1998-2002 között kis hazánkból.
Ez már csak a makacs maradék eltűnése.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unortodox, 2014.11.06 12:03

z egyik Kínában háromszáz, a másik Etiópiában kétszáz embert foglalkoztat......haha ..,ezekkel a bérekkel nem lehet versenyezni ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html