Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Budapest után Sopronban és Győrben is megjelenhet a Taxify. Az észt taxiszolgáltató ugyanis Budapest mellett Sopronban és Győrben is tart prezentációt a leendő sofőröknek - értesült a Buksza, a Napi.hu szakblogja. A terjeszkedési terveket kérdésünkre megerősítette a cég.

Cziráki Dániel, a magyar Taxify operatív vezetője kérdésünkre elmondta: szeretnének több meghatározó vidéki városban is elindulni, jelenleg a társaság azt vizsgálja, hogy mennyire nyitott a szolgáltatásra a vidéki piac.

"Első állomásuk Győr, viszont folyamatosan haladunk a nagyobb városok felé. Szóba jött nálunk házon belül Balaton környéke, illetve további nagy egyetemi városok, mint például: Debrecen, Szeged, Pécs" - tette hozzá Cziráki.

A budapesti tapasztalatok alapján ugyanis a fiatal egyetemisták körében már népszerű a szolgáltatás, ezért a nagy egyetemi városok szerepelnek a célkeresztben.

A Taxify egyébként tavaly jelent meg a magyar, azon belül is a budapesti piacon, nem sokkal azután, hogy az Uber a kivonulásról döntött. A Taxify négy évvel ezelőtt Észtországból indult, a mobilapplikáción alapuló taxiszolgáltató ma már a világ több ország nagyvárosaiban is jelen van, többek között Prágában, Bukarestben, Pozsonyban, Kijevben, Londonban.