A társaság a Szolnokon található gyáregységéből a termelés nagyobb részét átszervezi a szlovákiai losonci, illetve homonnai gyárakba - mondta Nagy László, a Kaiser Food ügyvezető igazgatója. Az indoklás szerint a szlovákiai üzemek hatékonyabbak, s a "jelenlegi piaci helyzet" és a termelési költségek emelkedése ésszerűsítésre, a méretgazdaságosság javítására és jobb minőség elérésére sarkallja a társaságot. Ezzel együtt a cégnek nincs szándékában bezárni a békéscsabai üzemét, illetve a teljes szolnoki gyárat, Szolnokon a szárazáru-termelést folytatják minimális adminisztratív támogatással - mondta a lapnak az ügyvezető.

A csoportos létszámcsökkentés 160-170 saját dolgozót és további 120-130 munkaerő-kölcsönző cégektől átvett munkatársat érint.

Az elbocsátások végrehajtását célzó jogi folyamatokat elindították, a jövő évet várhatóan már a csökkentett létszámmal kezdik el. Nagy szerint időben a megmaradó szolnoki szárazáruüzemet, valamint a békéscsabai gyárat jelentősen fejlesztik. A Kaiser Food és anyacége, a szlovák Mecom Group s. r. o. továbbra is a magyar húskészítménypiac jelentős szereplője kíván maradni. A fogyasztók által kedvelt márkák - mint a Kaiser, a Csabahús, a Finonimo és a Mecom - várhatóan nagyobb választékban és még jobb minőségben lesznek kaphatók - írta a Magyar Nemzet.