Újabb Malév elleni támadásra készül a Wizz Air

A Wizz Air fontolgatja annak lehetőségét, hogy ismét az Európai Unióhoz fordul a Malév Zrt.- nek nyújtott állami támogatások miatt - mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója egy hétfői sajtóbeszélgetésen.
Diószegi József, 2011. január 10. hétfő, 10:50
Fotó:

A diszkont légitársaság egy évvel ezelőtt már vádemelést kezdeményezett a magyar kormánnyal és a Malévval szemben az Európai Bizottságnál a Malév burkolt állami támogatása és a versenyjog megsértése miatt. A Wizz Air azt sérelmezi, hogy a cég finanszírozza versenytársát.

A légitársaság tavaly 9,6 millió utast szállított, de ez jóval 10 millió fölött lehetett volna, ha a makrogazdasági és egyéb körülmények kedvezőbben alakultak volna, ezek között említette a vezérigazgató az euró/dollár árfolyam alakulását. A légitársaság bevételei euróban vagy ahhoz kötött valutában keletkeznek, miközben kiadásai (például az olajár) dollárban képződik. A Wizz Air tavaly 23 százalékos forgalom és bevétel növekedést ért el, s profitja a 2009-es szinten maradt, bár e téren növekedéssel számoltak, de ezt nem sikerült elérni.


Váradi azt is elmondta, hogy a Wizz Air Ferihegyen 1,2 millió utast szállított az elmúlt évben. A légitársaság idén 20 százalékos növekedéssel számol Európa szerte, s a magyar piacon is körülbelül ilyen mértékű gyarapodást produkálhat a cég.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.01.10 11:43

Már rég oda kelett volna adni a malévot is meg a Malévba ölt 100 milliárdot a Wizzairnek, akkor legalább nem kellene most további havi 1 milliárdot fizetnie az adófizetőknek a Malév veszteségeire és volna egy légitársaságunk ami fizeti és nem viszi az adót...szóval jó reggelt - ébresztő !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html