Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A diszkont légitársaság egy évvel ezelőtt már vádemelést kezdeményezett a magyar kormánnyal és a Malévval szemben az Európai Bizottságnál a Malév burkolt állami támogatása és a versenyjog megsértése miatt. A Wizz Air azt sérelmezi, hogy a cég finanszírozza versenytársát.

A légitársaság tavaly 9,6 millió utast szállított, de ez jóval 10 millió fölött lehetett volna, ha a makrogazdasági és egyéb körülmények kedvezőbben alakultak volna, ezek között említette a vezérigazgató az euró/dollár árfolyam alakulását. A légitársaság bevételei euróban vagy ahhoz kötött valutában keletkeznek, miközben kiadásai (például az olajár) dollárban képződik. A Wizz Air tavaly 23 százalékos forgalom és bevétel növekedést ért el, s profitja a 2009-es szinten maradt, bár e téren növekedéssel számoltak, de ezt nem sikerült elérni.


Váradi azt is elmondta, hogy a Wizz Air Ferihegyen 1,2 millió utast szállított az elmúlt évben. A légitársaság idén 20 százalékos növekedéssel számol Európa szerte, s a magyar piacon is körülbelül ilyen mértékű gyarapodást produkálhat a cég.