A KFKI Zrt.megszerezte az SGS (Société Générale de Surveillance SA), a világ legnagyobb független minőség-ellenőrző és -tanúsító testülete által kiadott, az informatikai rendszerek és szolgáltatások működtetési rendszerére vonatkozó tanúsítványt (ISO/IEC 20000). "A tanúsítvány megszerzése a megbízható informatikai infrastruktúra iránti elkötelezettségünk bizonyítéka, melynek segítségével a szakemberek által támogatott, stabil informatikai működést biztosítjuk" − értékelte a sikeres tanúsítást Kászonyi Péter ügyvezető igazgató.


Az audit során a KFKI bizonyította, hogy az ISO/IEC 20000-ben előírt keretek szerint szabályozott formában működik, ezzel is biztosítva az ügyfeleinek nyújtott szolgáltatások magas minőségét és folyamatos fejlesztését. Az alkalmazott szabvány előírásokat ad a piac által napjainkban megkövetelt minőségű menedzselt szolgáltatások nyújtására és a szolgáltatásirányítási folyamatok bevett gyakorlatára.


Az it--szervezet megítélését egyrészt az általa nyújtott szolgáltatások minősége, másrészt az it-fejlesztési és -üzemeltetési folyamatok hatásossága és hatékonysága határozza meg. Ennek megfelelő it-működésre csak úgy lehet mód, ha azt folyamatokba szervezzük. A folyamatok ugyanúgy jelentik a napi üzemeltetési feladatokat, mint a hosszabb távú stratégiai tervezési tevékenységeket. Ma már általánosan felismert, hogy ehhez nemcsak egyre újabb és egyre integráltabb informatikai alkalmazások kellenek, hanem olyan vállalati szintű informatikai, illetve infokommunikációs architektúra és erre épülő informatikaszolgáltatási kultúra kialakítása is szükséges, amely rugalmasan tud alkalmazkodni a változó üzleti elvárásokhoz és hatékonyan képes a vállalat üzleti céljait informatikai megoldásokkal kiszolgálni.