"A feltörekvő piacok leginnovatívabb kollaborációs megoldása" díjat nyerte el a Magyar Telekom és a KFKI Videogate szolgáltatása a Cisco nemzetközi pályázatán. A Videogate kifejlesztésével megvalósult az a hazai szolgáltatói infrastruktúra, melynek révén a vállalatok nemcsak belső hálózatukon, hanem egymás közt is, akár különböző gyártóktól származó rendszereket összekapcsolva tudnak videokonferencia-megbeszélést szervezni.

A fejlesztés a KFKI és a Magyar Telekom szakemberei közös munkájának eredménye. A Cisco többek között azért jutalmazta a fejlesztőket, mert az üzleti élet valós igényeire választ adó, a korszerű kommunikációs kultúrát elősegítő, csúcstechnológiára épülő megoldást hoztak létre. A díjnyertes Videogate szolgáltatás 2011 januárja óta áll ügyfeleink rendelkezésére. A szolgáltatásra előfizetők bármilyen ip-, 3G-, mobil- és isdn-alapú rendszerhez, illetve a Cisco Telepresence-ügyfelek globális közösségének biztonságos és minőségi eléréséhez is használhatják.

Kászonyi Péter, a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. ügyvezetője szerint az infokommunikációs szolgáltatók egyik fontos feladata, hogy megismerjék ügyfeleik üzleti folyamatait, és olyan szolgáltatásokkal lépjenek piacra, amelyek a vállalkozások költséghatékony működését segítik elő. A Videogate a vállalatokon belül már egyre jobban terjedő videokommunikáció számára nyitja ki a kaput a külvilág felé. A cégeket már az elmúlt évben is díjazta innovatív megoldásáért a Cisco. Fekete László, a Magyar Telekom szolgáltatásfejlesztési ágazatának vezetője pedig hangsúlyozta: ez a díj is ékes bizonyítéka annak, hogy innovatív fejlesztéseiket ügyfeleik mellett a szakma jeles nemzetközi képviselői is elismerik.